Hva er Hygge … for virkelig?

Hygge er et fenomen som har blitt mer og mer populært i utlandet, men som hadde sitt utspring her i Skandinavia. «Kos», «mys» og «hygge» er alle skandinaviske uttrykk vi kjenner godt til, og som ofte kan være vanskelige for oss å forklare. Hva er egentlig «kos»? Hvordan oppnår man «hygge»? I denne artikkelen tar vi for oss disse spørsmålene, og ser litt på hvordan du kan skape litt mer hygge i hjemmet ditt. Det er nemlig ikke bare på hytta du kan få det til.

Hva er hygge?

Hva er Hygge ... for virkelig?La oss først ta en titt på hva hygge egentlig er, og hva det betyr. Her kan vi starte med å innrømme at hygge kan ha forskjellig betydning avhengig av hvem du spør, men det er likevel noen fellestrekk. Hygge beskriver den gode følelsen du har når du virkelig koser deg. Den kan dukke opp under en lang middag med familien, når du har fyrt i peisen og hører regnet slå på vinduet ute, eller når du treffer en barndomsvenn igjen etter mange år.

Hvordan skape hygge i hjemmet?

Siden hygge kan ha forskjellig betydning fra person til person, finnes det flere måter å skape hygge i hjemmet ditt på. En gjenganger er levende lys og duftlys med favorittlukten din. En annen populær måte å skape hygge på er å fyre i peisen og sørge for at en har koselige tepper tilgjengelige når det er kaldt ute. Hygge kan også sies å komme fra den klassiske, skandinaviske interiørstilen, som har blitt populær både i Norge og verden over i løpet av de siste årene.

En minimalistisk interiørstil trenger på ingen måte å være kjedelig eller enkel. Fokuset er nemlig heller på at «mindre er mer», og at du med utvalgte, originale møbler og dekorasjoner kan innrede hjemmet ditt på en måte som virkelig skaper hygge-følelsen. Rene linjer, en gjennomført fargepalett og enkle detaljer gir et helhetlig inntrykk og en hjemmekoselig følelse. Det er med god grunn at skandinavisk interiør har blitt så populært. Dette er nemlig en interiørstil som bringer fram detaljene i hjemmet og hyggen vi nordmenn er så glade i.